Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Chiang Mai Flower Festival

Chiang Mai Flower Festival
Het jaarlijkse Chiang Mai Flower Festival zal dit jaar voor de 35e keer plaatsvinden van 4 februari tot en met 6 februari in Nong Buak Haat Park, Tha Pae Gate plaza, en Navarat Bridge in Chiang Mai.

De regio rondom Chiang Mai is een uitstekende broedplaats voor allerlei tropische en gematigde bloemen waarvan de meeste bloeien in het voorjaar tussen januari en februari. Het Chiang Mai Flower Festival is een schitterende gebeurtenis en wordt dan ook zeer goed bezocht, dus is het wel aan te raden om je accommodatie vroeg van te voren te boeken.

Het Chiang Mai Flower Festival is niet alleen een mooie gebeurtenis, maar ook een belangrijk evenement voor de tuinbouw industrie in de provincie, die bekend is geworden als één van de belangrijkste exporteurs in Thailand van verse snijbloemen, planten en een reeks andere tuinbouwproducten. Meer dan 200 variëteiten van bloemen en sierplanten zullen te zien zijn tijdens dit 3-daagse festival.

Schitterende bloemen en tuinbouw

Als je het Chiang Mai Flower Festival bezoekt zul je onder andere parades met bloem-bedekte praalwagens, bloemwedstrijden en schitterende tuinbouw zien. De legendarische Lanna Thai ambachtslieden, erkend voor hun voortreffelijke vakmanschap, zullen vele kunstwerken tonen en te koop aanbieden. Het festival laat ook traditionele en eigentijdse florale kunst zien van vele artiesten.

Het Chiang Mai Flower Festival is absoluut één van de mooiste en levendigste festivals van Thailand, zeker niet te missen. Voor meer informatie over het Chiang Mai Flower Festival 2011 kun je contact opnemen met het Tourism Authority of Thailand kantoor in Chiang Mai:

Tel: +66 (0) 5324 8604, (0) 5324 8607
Fax: +66 (0) 5324 8605
E-mail: tatchmai@tat.or.th

Meer informatie over aankomende feestdagen en festivals in Thailand.


Reageren