Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Praktische informatie

Boeddhistische monnik in een tuk tuk, Chiang Mai

Jaarlijks trekken er miljoenen toeristen van over de hele wereld naar Thailand. De toeristenindustrie in Thailand is goed georganiseerd en trekt allerlei verschillende toeristen. Zo doen veel backpackers Bangkok aan, om van daar uit verder het land of de rest van Azië te bezoeken. Ook voor families is Thailand een zeer geschikte vakantiebestemming.

Beste reistijd

Het klimaat van Thailand wordt opgedeeld in een koel-, warm- en regenseizoen. De beste tijd om Thailand te bezoeken is tijdens de koele en droge periode van november tot februari. Deze periode geld dan ook als het hoogseizoen voor het toerisme in Thailand. Tijdens het warme seizoen van maart tot juni kan het zeer warm worden en in het regenseizoen van juli tot oktober is het weer het minst voorspelbaar en kan het elke dag stortregenen. Als je in het hoofdseizoen naar Thailand wilt reizen of tijdens een vakantieperiode als Songkran (zie ‘Feestdagen & festivals‘), kun je beter voor vertrek je accommodatie reserveren.

Benodigdheden

Aangezien het in Thailand over het algemeen warm en vochtig is, kun je het beste kleren meenemen die een beetje loszitten. In het Noorden en Noord-Oosten kan het in het koele seizoen wel fris zijn dus doe je er goed aan dan een trui bij je te hebben. Verder is een regenjack in het regenseizoen wel handig en is bij tempelbezoeken gepaste kleding vereist. In heel Thailand is er een 220 volts netspanning en worden zowel ronde als platte tweeplugstekkers gebruikt, dus is een adapter wel handig om mee te nemen.

Thaise tijd

Het is in Thailand zes uur later dan in West-Europa op basis van de wintertijd, in de zomertijd is dit vijf uur later. Thailand is één van de weinige landen in de wereld waar men twee manieren gebruikt om de tijd aan te geven. Naast de Westerse tijdsaanduiding van een dag met 24 uur, hanteren ze in Thailand daarnaast een systeem waarbij de dag in vier delen is verdeeld van zes uur. Zodoende kan 07:00 worden aangeduid als 1 uur ‘s ochtends en 19:00 uur als 1 uur ‘s avonds. Daarnaast worden er in Thailand ook twee kalenders gebruikt, de Gregoriaanse (westerse) en de boeddhistische kalender. De boeddhistische jaartelling is 543 jaar eerder begonnen dan de gregoriaanse.

Meer praktische informatie voor Thailand: