Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Thaise kookles

Thaise kookles, Chiang Mai

Aangezien vele bezoekers graag Thais eten, is het ook niet verwonderlijk dat velen graag Thais zouden willen leren koken. Thaise kooklessen kunnen variëren van een pleziercursus van één dag tot uitgebreide trainingsprogramma’s van chef-koks.


De meeste Thaise kooklessen beginnen met een rondleiding op een lokale markt om te zien waar de Thais hun aankopen doen van de vele exotische ingrediënten die worden gebruikt in de Thaise keuken. Een goede reisleider van een gerenommeerde Thaise kookschool zal niet alleen uitleg geven voor u over de ingrediënten, hij of zij zal ook uitleggen wat voor vervangende ingrediënten je thuis kunt gebruiken.


Eenmaal terug bij de kookschool, zullen instructeurs het proces van voorbereiding tonen bij elke cursus, waarna de studenten zelf de Thaise keuken zullen proberen op hun eigen manier, terwijl de instructeur observeert. Studenten krijgen meestal vijf gerechten om uit te kiezen en koken normaal gesproken de hele maaltijd zelf, maar dit verschilt enigszins van school tot school omdat vele scholen niet eisen dat je je eigen chili pasta, een verplichte ingrediënt voor vele Thaise gerechten, maakt.


Na het koken in de ochtend, zal je maaltijd aan jou worden geserveerd als lunch, en als je het goed gedaan hebt, is dat een flinke maaltijd. Studenten krijgen bij de meeste Thaise kookscholen hun recept-boeken mee hun schort als souvenir. Veel Thaise kookscholen hebben ook paketten om mee te nemen met Thaise kruiden en curry pasta’s.

Lees verder: Thaise recepten >

Kookles aanbieding in Thailand

circa 10 uur

Er is geen betere manier om de authentieke Thaise keuken te leren dan het volgen van een authentieke kookcursus in Thailand. Je hebt vooraf geen kookvaardigheden nodig, alleen liefde voor het eten van Thais voedsel!

Vanaf  52,12