Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nationale parken

Voor iedere reiziger die de wonderen van de natuur wil verkennen is een Nationaal Park in Thailand een uitstekende keuze. Als je graag het tropische regenwoud wilt verkennen zijn er vele bosparken die je kunt bezoeken en je kunt diep in de wilde jungle trekken om exotische dieren te zien in Thailand. Ga je liever duiken, snorkelen of kajakken op zee, dan zijn er een aantal verbluffend mooie nationale mariene parken in het zuiden en oosten van Thailand.

Meer dan 100 Nationale Parken

Ang Thong National Marine ParkThailand heeft meer dan 100 nationale parken, waaronder meer dan 20 maritieme parken; elk park in Thailand bevat een unieke flora en fauna alsmede basisvoorzieningen, waaronder een aantal bungalows met elektriciteit en gronden om te kamperen (zelfs als je niet je eigen tent meeneemt). De meeste van deze parken zijn gemakkelijk bereikbaar en de toegangsprijzen zijn relatief bescheiden. Het is wel aan te raden om van te voren te boeken, omdat sommige parken erg populair zijn bij de Thaise bezoekers, met name tijdens een lang vakantie-weekend.
De eco-georiënteerde activiteiten in een nationaal park in Thailand variëren van wandelen, kajakken, natuurfotografie, kamperen en snorkelen tot het spotten van exotische vogels en andere dieren in Thailand. Echter, gewoonweg ontspannen en genieten van de schoonheid van de ongerepte Thaise natuur is misschien wel de meest lonende ervaring van allemaal.
Een aantal populaire Nationale Parken van Thailand zijn:

Khao Yai National Park

Khao Yai National Park is misschien wel het meest populaire Thaise park en is slechts 200 km van Bangkok gelegen. De bucolische omgeving biedt een verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden, een verscheidenheid aan activiteiten, en een diversiteit aan wild waaronder wilde tijgers, olifanten, beren en exotische vogels zoals de reuze neushoornvogel. Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon National Park in Noord-Thailand heeft de hoogste berg van Thailand en bevat watervallen en bossen met talloze soorten orchideeën. Het gebied wordt ook bewoond door inheemse bergvolk dorpelingen.

Sam Roi Yot National Park

Sam Roi Yot National Park is een favoriet voor vogelliefhebbers omdat de kuststreek van het park beschikt over moerassen die thuis zijn voor een verscheidenheid van watervogels en andere mariene leven.

Erawan Nationaal Park

Erawan Nationaal Park, gelegen in de Kanchanaburi Provincie in het westen van Thailand, is voorzien van een gerenommeerde zeven gelaagde waterval en een tropisch regenwoud dat een groot aantal diersoorten bevat.

Mariene parken

Mariene parken vind je bij Koh Samet (gunstig gelegen nabij Bangkok), Ang Thong National Marine Park (een favoriete kajak -en snorkel dag-trip vanaf Koh Samui), Tarutao Marine Park (het meest afgelegen en ongerepte van de zuidelijke eilanden van Thailand), en Ao Phang Nga National Park (een populaire dagtrip vanuit Phuket, dat unieke kalkstenen eilanden zoals het “James Bond Island” uit de film The Man with the Golden Gun bevat).
Lees verder: Flora & fauna >