Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Strand Pattaya dreigt te verdwijnen

Strand Pattaya dreigt te verdwijnen
Het wereldberoemde strand van Pattaya dreigt binnen 5 jaar te verdwijnen als er niet snel maatregelen worden genomen tegen het voortdurende erosie-proces. Dit heeft professor Thanawat Jaruponsakul van de gerenommeerde Chulalongkorn Universiteit bekend gemaakt. Het strand van Pattaya bleek bij het laatste onderzoek nog maar zo’n 4 à 5 breed te zijn. In 1952 was dat nog 35,6 meter en in 2002 nog 18,7 meter.

Er is nu een plan gemaakt om 200.000 kubieke meter zand op het strand van Pattaya te spuiten. Het zal ongeveer een jaar gaan kosten om weer het peil van 1952 te bereiken.

Tags:

1 reactie op ‘Strand Pattaya dreigt te verdwijnen’

  1. Roland.beukert@telfort.nl schreef:

    Thailand is echt hartstikke leuk ,ook huahin, daar wordt het strand ook kleiner en kleiner ,wat zou het mooi zijn als hier in Thailand de stranden nabootsen van Spanje met name torremolinos, strandpaviljoens op of aan het strand, veel ruimte ,niet compact op elkaar met parasols en ligbedden of stoelen en tafels ,nu is het strand inderdaad compact ,rommelig en niet zoals het zou horen, leuk dat er drinken en eten ol stranden aanwezig zijn maar nogmaals zoals torremolinos is beter .we wachten het af.groet

Reageren