Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Communicatie

Telefooncel op Sukhumvit Soy, BangkokDe communicatiemiddelen in Thailand worden steeds beter en moderner. In de grote steden staan communicatietorens waardoor je makkelijk met je mobiele telefoon met het buitenland kunt bellen. In alle grote straten is wel een telefooncel te vinden. Met de post gaat helaas nog wel eens iets mis, dus kun je kostbaarheden beter per koerier versturen.

Bellen in Thailand

Zodra je landt in Thailand en je je telefoon aanzet, wordt je aangemeld bij een Thaise telefoon-provider. In de grote steden is het bereik van mobiele telefoons redelijk tot goed, op het platteland is dit minder. Je kunt er ook voor kiezen om een Thaise SIM-kaart te kopen, bellen naar Nederland is op deze kaart goedkoper dan via een Nederlands abonnement.

Internetten in Thailand

In vrijwel alle toeristische plekken zijn wel internetcafé’s te vinden, vaak zijn deze gecombineerd met reisbureau’s. Ook in de lobby van hotels kun je vaak gebruik maken van internet, bij sommige is er zelfs WiFi op de kamer. Domeinnamen van Thaise websites eindigen op ‘.th’.

Post

Het duurt ongeveer een week voordat een brief vanuit Thailand aankomt in Europa. Postkantoren vind je in alle grote steden en in toeristische bestemmingen en de meeste grote postkantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en in het weekeinde van 08:00 tot 13:00. Kleinere postkantoren in de meeste provinciesteden zijn doorgaans geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30 en zaterdags van 09:00 tot 12:00.

Koerierdiensten

Je kunt in Thailand gebruik maken van internationale koerierdiensten als DHL, FedEx en UPS om pakketjes veilig per luchtpost naar huis te sturen. Bij grote of zware goederen lopen de kosten wel snel op en is het voordeliger om het pakket te verschepen. Bij veel winkels kun je dit regelen door een aantal formulieren in te vullen.