Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Natuur

Koh Nang Yuan

Thailand is een land met een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Er zijn in Thailand meer dan 100 nationale parken, waaronder meer dan 20 maritieme parken, en elk park is voorzien van unieke attracties, uitstekende faciliteiten en mogelijkheden om dieren te zien in Thailand.

Wie geïnteresseerd is in wandelen, mountainbiken, fotografie, vogels kijken, kamperen, duiken of opstaan dicht bij exotische dieren heeft in Thailand vele opties om uit te kiezen.

Gevarieerd landschap

Een bezoek aan een Thais strand of één van de vele eilanden in Thailand is een goede mogelijkheid voor bezoekers om te ontspannen, het exotische mariene leven te ervaren of zelfs te leren duiken. Of het nu op een strand, eiland of in een nationaal park is, door heel Thailand zal een bezoeker unieke flora en fauna ontdekken en verschillende ecologische zones, van de gematigde bossen van de noordelijke bergen en de vlaktes van de centrale Thailand naar de savannes van het noord-oosten en de mangrove bossen van de zuidelijke kusten. Qua dieren tref je in Thailand niet alleen olifanten en apen aan, maar ook beren en walvishaaien, ‘s werelds grootste vis.

Meer over de natuur in Thailand: