Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Luchthaven Phuket barst uit z’n voegen

Luchthaven Phuket barst uit z’n voegen
Vorig jaar reisden 8,4 miljoen passagiers via de internationale luchthaven van Phuket, de één na drukste luchthaven van Thailand. Volgens experts is daarmee de capaciteit van het originele ontwerp van de luchthaven met 30 procent overschreden. Phuket International Airport is daarmee nodig toe aan een uitbreiding en vernieuwing. De Thaise regering heeft hiervoor onlangs een plan van 135 miljoen euro gepresenteerd met daarin onder andere de toevoeging van een nieuwe internationale terminal. De verwachting is dat de uitbreiding van de luchthaven in 2015 afgerond zal zijn.

Met de uitbreiding van de luchthaven moet de capaciteit van de terminal komen op 12,5 miljoen passagiers per jaar. Experts vrezen echter dat deze uitbreiding niet groot genoeg zal zijn als het aantal passagiers ieder jaar blijft stijgen. Phuket heeft ten op zichte van alle andere grote luchthavens van Thailand (Suvarnabhumi, Chiang Mai, Koh Samui en Krabi) een grotere samengestelde jaarlijkse groei van 10% tussen 2007-2011, in vergelijking met 4% voor de andere luchthavens.


Reageren