Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Veiligheid

Een agent van de ToeristenpolitieThailand is een redelijk veilig land en heeft een goed georganiseerde dienstverlening, vooral in Bangkok en de provinciesteden. Door klantenlokkers en onrustige grensgebieden te vermijden en goed op je spullen te letten, kun je veel gevaarlijke situaties voorkomen.

Noodgevallen

Het telefoonnummer voor noodgevallen in Thailand is 191, maar als je een Engelssprekende persoon aan de lijn wilt hebben kun je beter contact opnemen met de Toeristenpolitie. Deze is bereikbaar op het nummer 1155. Alle ziekenhuizen in Bangkok zijn 24 uur per dag geopend voor noodgevallen.

Voorzorgsmaatregelen

Bangkok is een redelijk veilige stad, waar je als toerist weinig merkt van misdaad. Als je je discreet gedraagt en niet te veel alcohol drinkt, kun je veel problemen voorkomen. Bij bezienswaardigheden en trein- en busstations zijn klantenlokkers en zakkenrollers actief, dus wees hier op je hoede. Loop verder niet te koop met grote hoeveelheden geld en houd je bagage altijd goed in de gaten. In de grensstreken kan het onrustig zijn en kun je beter niet op eigen houtje gaan reizen. ’s Nachts kun je beter de armere delen in steden mijden.
Lees verder: Gezondheid >