Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Geldzaken

De Thaise munteenheid is de Baht, meestal afgekort tot '฿' of 'THB'. Er gaan 100 satang in één baht, maar de satang is tegenwoordig nog maar zo weinig waard dat deze weinig meer wordt gebruikt.

De huidige koers van de Thaise Baht is:

1 Euro = 41.73 Baht
1 Baht = 0.02 Euro
100 Bath = 2.40 Euro

Thais muntgeldEr zijn bankbiljetten van 10 baht (wordt niet meer uitgegeven), 20 baht, 50 baht, 100 baht, 500 baht en 1000 baht. Munten zijn er van 25 satang (1 saleung), 50 satang, 1 baht, 2 baht, 5 baht en 10 baht.

TIP! Bestel online Thaise Baht via GWK Travelex en betaal 0% commissie.

Geld wisselen

In Bangkok en de grotere steden kun je snel en gemakkelijk geld wisselen bij één van de vele banken en wisselkantoren. Het loont vaak om de commissie te vergelijken die de verschillende wisselkantoren hanteren, hierop kun je veel besparen. In kleinere plaatsen is wisselen iets moeilijker, maar meestal is er wel een bank of pinautomaat aanwezig. Banken zijn meestal geopend van 08:30 tot 15:30, sommige van 08:00 tot 20:00 als deze in warenhuizen zijn gevestigd. Wisselkantoren zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat dagelijks geopend.

Geld pinnen

Thais briefgeldDe makkelijkste manier om aan Thais geld te komen is het te pinnen. Je kunt dit al doen op het vliegveld en verder vind je vele pinautomaten (ATM’s) bij banken, warenhuizen of supermarkten. Als je geld pint wordt er een transactiebedrag van zo’n 150 tot 450 Baht in rekening gebracht. Het is dus slim om wat grotere bedragen in één keer op te nemen.
Let op: in Thailand komt eerst het geld uit de automaat, daarna pas je bankpas. Verblijf je voor een langere periode in Thailand, kan het handig zijn om een Thaise rekening te openen.

Afdingen in Thailand

Bij toeristische winkels en marktkraampjes is het gebruikelijk om af te dingen. Bij andere winkels en warenhuizen wordt dit niet op prijs gesteld. Blijf bij het afdingen altijd vriendelijk en discreet en onthoud dat niet iedere Thai je probeert af te zetten. Als je in een Tuk-tuk of taxi zonder meter stapt, spreek dan altijd eerst een prijs van te voren af.
Lees verder: Communicatie >