Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Top 10 beste stranden in Thailand

Top 10 beste stranden in Thailand

Thailand heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld en met zo veel keuze is het nog niet makkelijk om jouw perfecte strand te kiezen. Om je op weg te helpen hebben wij een top tien samengesteld van onze favoriete stranden in het ‘Land van de Glimlach’ waarbij ieder strand zo z’n eigen karakter heeft.

1. Koh Nang Yuan

Koh Nang Yuan

Iets ten noordwesten van Koh Tao liggen drie kleine eilanden die samen de naam Koh Nang Yuan dragen en waar je één van de mooiste stranden van Thailand vindt. Je kunt hier van het ene naar het andere eiland lopen over een smalle zandstrook en genieten van een schitterende zonsondergang. Hier vindt je geen auto’s of drukte wat het een perfecte plaats maakt om te ontspannen van de ontberingen van het reizen. Wil je iets meer actie, dan kun je hier met een zipline over het water vliegen of een avontuurlijke duik nemen.

Bereikbaarheid

Koh Nang Yuan ligt op slechts 15 minuten varen vanaf Koh Tao. Er zijn bootdiensten naar Koh Tao tussen Chumpon, Koh Samui en andere plaatsen in de buurt.

2. Hat Phra Nang, Railay

Hat Phra Nang, Railay

Het halve maanvormige strand van Hat Phra Nang met het zachte fijnkorrelige zand, is misschien wel één van de mooiste stranden ter wereld. Het biedt een prachtig uitzicht op de ruige schoonheid van de omgeving en wordt omringd door Dali-achtige kalkstenen rotsen en grotten. Voor de doorgewinterde bergbeklimmer is Railay een ware droom, maar ook voor beginners zijn er vele verschillende klimroutes, waardoor Railay tot één van de top klim spots van de wereld behoort.


Hoewel Railay alleen bereikbaar is met een longtail boot vanaf Krabi of Ao Nang, kan het strand druk zijn in het hoogseizoen. Behalve rotsklimmen kun je hier ook goed een kajak tour maken of gaan snorkelen bij het dichtbij gelegen eiland Koh Poda.

Bereikbaarheid

Vanaf Krabi 45 minuten per longtail boot, vanaf Ao Nang 15 minuten.

3. Maya Bay, Koh Phi Phi Ley

Maya Bay, Koh Phi Phi Ley

Maya Bay is wereldberoemd geworden door de film ‘The Beach’ met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio en is daardoor een populaire bestemming voor touristen geworden. Toch blijft Maya Bay, met haar witte zandstrand omhelsd door steile kalkstenen kliffen, te perfect om te laten liggen. Het heldere blauwe water en de prachtige koraalriffen maken dit een uitstekende plek om te snorkelen.


Wil je de drukte vermijden, probeer dan Maya Bay in de vroege ochtend of aan het einde van de middag te bezoeken.

Bereikbaarheid

Koh Phi Phi is bereikbaar per boot vanaf Krabi (1,5 uur), Phuket (2 uur), Ao Nang (1,5 uur), Railay (1 uur en 15 minuten) en Ko Lanta (1,5 uur).

4. Hat Sai Khaw, Koh Rawi

Hat Sai Khaw, Koh Rawi

Koh Rawi is een klein eiland in het uiterste zuiden van Thailand en is onderdeel van het Tarutao Marine Park. Het eiland is overwegend bergachtig, maar biedt enkele schitterende parel witte zandstranden omringd door rotsen en steile kliffen. Eén van de stranden van Koh Rawi is Hat Sai Khaw, met super helder blauw water waar je prachtig kunt snorkelen of duiken. Behalve zon, zee en strand is er niet veel op het eiland te doen en is er weinig accommodatie aanwezig.

Bereikbaarheid

Je kunt Koh Rawi bereiken per boot vanaf Koh Lipe in ongeveer 30 minuten.

5. Hat Kata, Phuket

Hat Kata, Phuket

Dit juweeltje is een goede optie voor mensen die graag van het strand op Phuket willen genieten, maar minder enthousiast zijn over de drukte bij Patong Beach. Het strand is verdeeld in tweeën door een rotsachtige landtong, met Hat Kata Yai in het noorden en Hat Kata Noi in het zuiden. Beide baaien zijn voorzien van zacht goudkleurig zand en zijn uitstekende plekken om te gaan snorkelen en het koraal, de tropische vissen en het eco-systeem van de zee te zien.


In de nabije gelegen hoofdstraat Th Thai Na zijn tal van winkels en restaurants en er is zelfs een minigolfbaan met dinosaurus-thema.

Bereikbaarheid

Vanaf Phuket Stad rijden er bussen van 07:00 tot 17:00 uur naar Hat Kata.

6. Bamboo Island, Koh Phi Phi Don

Bamboo Island, Koh Phi Phi Don

Bamboo Island is een klein eiland met een lang wit strand dat omgeven is door turquoise helder blauwe water. Het eiland geldt als een Nationaal Park en daarom kost het 200 baht om hier voet aan wal te zetten. Behalve zon, zee en strand is er niet veel op dit strand, maar dat maakt het juist ook een populaire bestemming voor een dagtrip vanaf omringende eilanden of Krabi.

Bereikbaarheid

Bereikbaar voor een dagtrip vanaf Ko Phi Phi en andere eilanden voor 600 tot 2400 baht.

7. Hat Rin Beach, Koh Pha Ngan

Hat Rin Beach, Koh Pha Ngan

Hat Rin Beach is beroemd voor zijn Full Moon Party’s, wanneer er duizenden feestgangers tijdens volle maan staan te dansen in deze halve maanvormige baai. De rest van de maand is er ‘s avonds nog steeds een feestsfeer aanwezig, maar kun je gedurende de dag genieten van het gouden, zachte zand en is het heerlijk zwemmen in deze baai omringd door schitterende natuur. Het strand ligt op een klein schiereiland dat uitsteekt van het eiland en hierdoor is dit gebied nog steeds relatief onderontwikkeld.

Bereikbaarheid

Er is een veerdienst tussen Hat Rin en Koh Samui en er varen frequent pick-up speedboten vanaf Koh Samui.

8. Lonely Beach (Hat Tha Nam), Koh Chang

Lonely Beach (Hat Tha Nam), Koh Chang

Hat Tha Nam wordt in de volksmond ook wel Lonely Beach genoemd. Het beschikt over een kleine baai met fijn wit zand en doet zijn bijnaam eer aan, want op deze plek vind je totale privacy. Er zijn enkele accommodaties beschikbaar variërend van budget hutten tot de meer luxe resorts.

Bereikbaarheid

Er gaat om het uur een boot van Tha Thammachat naar Koh Chang (30 minuten)

9. Bophut Beach, Koh Samui

Bophut Beach, Koh Samui

Bophut Beach ligt in het centrum van Bophut, een oud vissersdorp aan de noordkust van Koh Samui. Het strand loopt van Mae Nam in het westen tot aan het vissersdorp en is een goede plek om achterover leunend op een ligbed te ontspannen. Vanaf Bophut vertrekken er dagelijks boten richting Koh Pha Ngan en ook is het een vertrekpunt voor vele dagtours voor activiteiten als snorkelen, duiken of kayakken. ‘s Avonds wordt het strand met licht versierd en kun je genieten van diner aan het strand met o.a. veel vers gevangen vis.

Bereikbaarheid

Met Bangkok Airways kun je om het half uur van Bangkok naar Koh Samui vliegen (1 tot 1,5 uur). Ook gaan er vluchten vanaf Phuket en Pattaya.

10. Hua Hin Beach, Hua Hin

Hua Hin Beach, Hua Hin

Dit strand aan de Golf van Siam is immens populair bij de lokale bevolking en internationale bezoekers, dankzij de grote vlakken stukken van het strand, de vele activiteiten en de goede bereikbaarheid vanaf Bangkok. Het strand loopt zeer langzaam af in de zee, dus is het niet het beste strand om te zwemmen, maar wel een geweldige plek voor gezinnen met kleine kinderen. In de vroege ochtend lopen hier monikken over het strand richting de tempel.

Bereikbaarheid

Bereikbaar vanaf Bangkok per bus (3,5 uur) of Petchaburi (1,5 uur), Cha-am (30 miuten), Prachuap Khiri Khan (1,5 uur), Chumpon (4 uur), Phuket (8 uur), Krabi (8 uur), Koh Samui (9 uur) of Songklha (11 uur).


Even niet naar Thailand en op zoek naar een camping in Nederland? Bekijk hier de 25 mooiste campings van Nederland.


Welke stranden in Thailand zou jou graag eens bezoeken en wat zijn jouw favoriete stranden in Thailand?


Reageren