Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Duikoorden aan de westkust gesloten

Duikoorden aan de westkust gesloten
Tientallen toeristische duikoorden in de Andamandse Zee aan de westkust van Thailand worden gesloten. Met deze maatregel wil Thailand de indrukwekkende koraalriffen beschermen tegen onbewuste vernieling. Meer dan de helft van de 15.000 hectare tellende koraalriffen in Thailand worden bedreigd met als belangrijkste oorzaak de opwarming van het zeewater, dat verbleken en uiteindelijk afsterven tot gevolg heeft.

Helaas is niet alleen de opwarming van het zeewater een bedreiging voor het koraal, ook de vele toeristen die naar dit gebied toestromen brengen het kwetsbare onderwaterleven grote schade toe. De duikers vertrappen het koraal en ook de volle boten vervuilen de wateren.

Volgens een woordvoerder van het Thaise departement voor de bescherming van de natuurreservaten worden gebieden waar ten minste 80% van het koraal is beschadigd gesloten. Hierdoor loopt Thailand een enorme inkomstenbron mis, want de toeristen die op deze wateren afkomen, geven er grof geld uit om hier te kunnen duiken, overnachten, eten feesten.

Update

De volgende duikoorden zullen worden gesloten: Hat Chao Mai National Park in Trang, Mu Koh Petra en Tarutao Nationale parken in Satun, Mu Koh Chumphon National Park in Chumphon, Hat Nopparat Thara-Mu Koh Phi Phi National Park in Krabi en Mu Koh Surin en Mu Koh Similan National parken in Phangnga. Het is nog niet zeker wanneer deze duikplekken weer open zullen gaan, maar waarschijnlijk zal dit pas na het einde van het regenseizoen in oktober zijn.
Tags:

Reageren