Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Komende verkeerschaos in Bangkok

Komende verkeerschaos in Bangkok
BANGKOK – De inwoners van Bangkok zijn door de autoriteiten afgelopen maandag gewaarschuwd voor een “verkeersnachtmerrie” die de komende jaren in de Thaise hoofdstad zal ontstaan. Door de aanleg van zeven nieuwe spoorlijnen moet lange afstand woon-werkverkeer rekening houden met reistijden van vier tot zes uur per dag.

“Bangkok zal in 2015 een betere plek zijn om te wonen. Het zal totaal anders zijn dan wat het nu is”, aldus Soithip Trisuddhi, directeur van het Ministerie van Transport. Volgens haar zal er in 2015 in Bangkok naar verwachting 236 kilometer aan elektrische trein lijnen zijn, en de meeste spoorwegovergangen zullen worden vervangen door viaducten. “Maar tot die tijd zullen mensen in de hoofdstad te maken hebben met ernstige ontberingen, dus ik verontschuldig me hiervoor van tevoren.”

Het planbureau verwacht dat alle 12 elektrische spoorprojecten rondom Bangkok zullen worden afgerond in 2029. Zij zullen een gezamenlijke afstand van 509 kilometer en een gebied van 680 vierkante kilometer bestrijken om dagelijks 5,1 miljoen mensen te kunnen vervoeren.

Tags:

Reageren