Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Thaise films op het op het IFFR

Thaise films op het op het IFFR
Vandaag is het 40e Internationaal Film Festival Rotterdam, ook bekend als het IFFR, van start gegaan. Tijdens het film festival, dat duurt tot en met 6 februari 2011 zullen er talloze films gedraaid worden, waaronder twee Thaise producties. Het gaat hierbij om de films The Red Eagle van regisseur Wisit Sasanatieng en Eternity van regisseur Sivaroj Kongsakul. Hieronder kort waar de films over gaan en de bijbehorende trailers.

The Red Eagle



The Red Eagle is een superheldenfilm die gebaseerd is op een Thaise tv-serie uit de jaren 60. Het speelt zich af in het jaar 2016, drie jaar na de massale verkiezingswinst door de Liberale Partij in Thailand. De aanvankelijk bevlogen partijleider Direk heeft zich ontpopt als een net zo corrupte heerser als zijn voorgangers. Er vinden demonstraties plaats, met als inzet de bouw van een nucleaire reactor. Intimidatie, geweld, chantage en omkoping vieren hoogtij. Direk heeft twee belangrijke opponenten: zijn voormalige verloofde Vasana en de mysterieuze Red Eagle, die leden van de regeringsgezinde en invloedrijke Matulee-organisatie een voor een om het leven brengt. De organisatie opent de jacht op de Red Eagle, met de inzet van superschurk The Black Demon, terwijl de held ook nog wordt opgejaagd door een ambitieus rechercheursduo. Ondertussen loopt ook het leven van Vasana, die de oppositie aanvoert, gevaar.

Eternity



Eternity is een liefdesverhaal zoals alleen in Thailand kan worden geloofd. Een man keert na zijn dood terug naar het landschap van zijn jeugd en beleeft opnieuw de liefde die voor eeuwig was bedoeld. Ook als je niet in reïncarnatie gelooft een meditatieve en vooral mooie film.

Tags:

Reageren