Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Aardbeving Myanmar voelbaar in Thailand

Aardbeving Myanmar voelbaar in Thailand
Het oosten van Myanmar is donderdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Dit heeft de US Geological Survey bekend gemaakt. De sterke aardbeving was voelbaar in verschillende landen in Zuidoost-Azië, waaronder Thailand. Volgens de Thaise politie is er ten minste één dode gevallen in Thailand

Het epicentrum lag ruim 100 kilometer ten noorden van de Chiang Rai en was voelbaar tot in Bangkok, zo’n 800 kilometer ten zuiden van het epicentrum. De beving vond plaats op slechts 10 kilometer diepte in de heuvels van Myanmar, dicht bij de grens met Thailand en Laos. Het was op 90 kilometer ten noorden van Chiang Rai in Thailand en 235 kilometer boven Chiang Mai, de tweede stad van Thailand en een populaire toeristische bestemming.

Er is geen tsunami-waarschuwing afgegeven, volgens de Amerikaanse seismologen was de beving te ver in het binnenland om een verwoestende golf in de Indische Oceaan te genereren.

De politie in het Thaise Mae Sai district, het noordelijkste gebied bij de grens met Birma, meldde dat een 52-jarige vrouw is gedood nadat een muur van haar huis instortte tijdens de beving.

Tags:

Reageren