Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Noodweer teistert Zuid-Thailand

Noodweer teistert Zuid-Thailand
Het zuiden van Thailand wordt al meer dan een week lang geteisterd door hevig noodweer. Door de onverwachte regenval zijn overstromingen en modderlawines ontstaan die al zeker 21 mensenlevens heeft gekost. Duizenden toeristen zitten vast in vakantieoorden op toeristeneilanden als Koh Samui en Koh Tao, want door de overstromingen is normaal verkeer en vervoer onmogelijk geworden.

Het aantal vluchten naar Koh Samui is door het slechte weer nagenoeg stil komen te liggen. De Eurocross Assistance heeft laten weten dat het Thaise leger is ingezet om mensen te evacueren. Er zitten ongeveer tien tot twintig Nederlandse toeristen vast in het zuiden van Thailand.

De overstromingen die modderlawines in het zuiden veroorzaken, duren al een week en zijn zeer ongewoon voor de tijd van het jaar. Op Koh Samui is het in maart normaal gesproken kurkdroog. De voorspelling is dat de koudegolf donderdag tot een einde komt.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt sinds dinsdag ‘niet-essentiĆ«le’ reizen naar de regio’s in Thailand die zijn getroffen door de wateroverlast.


Reageren