Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Thai Airways lanceert budget airline

Thai Airways lanceert budget airline
Thai Airways International (THAI) heeft een plan gepresenteerd om een nieuwe low budget airline op te richten waarmee het rechtstreeks de concurrentie met AirAsia aan wil gaan. Thai Wings is de voorlopige naam van de nieuwe airline, die is opgericht nadat een eerdere poging om een zuster luchtvaartmaatschappij op te richten, samen met het in Singapore gevestigde Tiger Airways, mislukte.

Naar verwachting start Thai Wings in maart of april volgend jaar met haar dienstverlening. De oprichting van Thai Wings is volgens THAI voorzitter Ampon Kittiampon een manier om de belemmeringen, opgelegd door het Ministerie van Vervoer, te omzeilen. Die gaf geen goedkeuring voor een vliegbrevet voor Thai Tiger Airways wegens technische gebreken.

”We hebben al twee jaar enorme kansen verloren door het ontbreken van een budget luchtvaartmaatschappij, dus het is hoog tijd om nu snel de dingen in beweging te brengen.” zei de heer Ampon. De bedoeling is dat Thai Wings alle routes en tarieven van concurrerende luchtvaartmaatschappijen aan gaat bieden. Thai AirAsia is daarbij de bekendste concurrent, die deel uitmaakt van AirAsia, de grootste low-cost airline in Zuidoost-AziĆ«, gevestigd in MaleisiĆ«.

Begin vorige maand werden er ook al een aantal andere nieuwe airlines aangekondigd.


Reageren