Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Thaise versie van planking: Pubpeab

Thaise versie van planking: Pubpeab
In Thailand is een nieuwe variant op ‘planking’ ontstaan: Pubpeab. Deze houding is een traditionele manier van zitten die meestal gebruikt wordt in een formele setting of om respect te tonen aan ouderen, monniken of Boeddha beelden. Sinds afgelopen vrijdag hebben meer dan 135.000 mensen zich geregistreerd met een ‘like’ op de Facebook-pagina die de pose promoot.

De campagne slogan op de pagina is: “Have you pubpeabed today? It’s not dangerous, it’s Thai beauty. Your superiors will love you!”. De groep stimuleert Thais zich te fotograferen in de pubpeab pose en hiervan een foto te plaatsen op de social networking website.

Al honderden foto’s met mensen in de pose op verschillende locaties zijn te vinden op de pagina. Bijvoorbeeld, Pattani’s basketball team ‘pubpeabt’ in het midden van een basketbalveld, een kantoormedewerker ‘pubpeabt’ voor zijn bureau, en twee mannen ‘pubpeaben’ op een skytrain station.

Ladda Tangsupachai, directeur van het Cultural Surveillance Department, moedigt de campagne aan en zegt dat jonge Thais hierdoor meer leren over de traditionele zithouding. Maar ze zei ook dat mensen de juiste timing voor hun pubpeab moeten beschouwen, zodat het niet leidt tot gevaar of ongemak.

Tags:

Reageren