Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


71 vrouwen en meisjes bevrijd van seksslavernij

71 vrouwen en meisjes bevrijd van seksslavernij
De Thaise autoriteiten hebben na een hardhandig optreden tegen mensenhandel op de Maleisische grens 71 vrouwen en meisjes bevrijd van seksslavernij. Ze werden in massagesalons en karaokebars gedwongen tot prostitutie. Dertien van de ontdekte dames waren meisjes onder de leeftijd van 18 volgens Luitenant-kolonel Noppadon Petsut, plaatsvervangend commandant van de politie in het Sadao district van de provincie Songkhla, waar de operatie vrijdag werd uitgevoerd.

“De operatie werd uitgevoerd na klachten door de Laotiaanse ambassade in Bangkok”, zei hij, eraan toevoegend dat 70 van de jonge vrouwen Laotiaanse waren en één uit Myanmar afkomstig is. Een Singaporese man, een Maleisische man en een Thaise vrouw zijn aangehouden wegens mensenhandel en het aanzetten tot prostitutie. “Beschuldigingen van mensenhandel zijn zeer ernstig en hebben een maximale straf van de doodstraf”, zei Noppadon.

De politie heeft ook nog eens nog eens 59 vrouwen uit een karaokebar en 12 uit een spa-resort in de buurt van een Thais-Maleisische grenspost bevrijd. Volgens een andere officier die betrokken was bij de overval, werden de vrouwen en meisjes verkocht aan de verdachten door makelaars en later gedwongen als prostituee te werken.

Tags:

Reageren