Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Moessonregens en overstromingen teisteren Thailand

Moessonregens en overstromingen teisteren Thailand
De zware moessonregens die over Thailand trekken zorgen voor grote overstromingen en hebben volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken meer dan 760.000 mensen getroffen. In totaal zijn er al 83 mensen omgekomen door de natuurramp en er worden nog drie vermist.

De moessonregens treffen vooral Noord-, Centraal -en Noord-Oost-Thailand en ook waait er een flinke zuid-westelijke wind over de Andaman Zee en de Golf van Thailand die voor golven van 2 tot 3 meter hoog zorgt. De autoriteiten waarschuwen voor mogelijke plotselinge overstromingen in risico-gebieden langs heuvels en waterwegen.

Bangkok

Het National Disaster Warning Centre waarschuwde de mensen in Bangkok en Samut Prakan gisteren om te beginnen met de voorbereiding op overstromingen. Waarschijnlijk zal de wateroverlast afkomstig van de Ping-rivier donderdag de hoofdstad bereiken. Ayutthaya is al gedeeltelijk getroffen door de overstromingen. Een ingestorte sluis in Khlong Tanueng zorgde voor een verslechterde situatie in het Bang Ban district waardoor een grote hoeveelheid water 50.000 rai van de rijstvelden overstroomde. De sluis is verbonden met de Noi rivier, een zijrivier van de Chao Phraya rivier.

De nieuwe regering van Thailand doet er alles aan om de mensen in de getroffen provincies te helpen en Premier Yingluck Shinawatra heeft haar ministers aangemoedigd deze provincies te bezoeken. Zo bezocht Landbouw en Coƶperaties Minister Theera Wongsamut gisteren Phitsanulok’s Bang Rakam district om meer dan 48 miljoen baht aan financiĆ«le bijstand te bieden aan de 1.043 getroffen landbouwers.


Reageren