Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden

Thailand verslaat Oman in WK-kwalificatie

Thailand heeft na het 1-0 verlies tegen Australië afgelopen week, goede zaken gedaan in de kwalificatie-reeks voor het WK van 2014 in Brazilië. Het versloeg Oman dinsdag met 3-0 thuis in het Rajamangala Stadium in Bangkok. Sompong Soleb opende in de 35e minuut de score en spits Teerasil Dangda scoorde vlak voor het rust signaal de 2-0.

In de blessure-tijd van de tweede helft maakte Rashid Al Farsi een eigen doelpunt waardoor Thailand met 3-0 zijn grootste uitslag sinds jaren behaalde. De overwinning houdt Thailand’s droom om voor het eerst deel te nemen aan het WK in leven. Thailand heeft in Groep D nu één keer gewonnen en één keer verloren. Oman heeft slechts één punt na het doelpuntloze gelijkspel tegen Frank Rijkaards’ Saudi-Arabië.

De nummers één en twee van de vijf Groepen gaan door naar de uiteindelijke Aziatische kwalificatie finales.