Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


10 tips voor goedkope vliegtickets

10 tips voor goedkope vliegtickets

Thailand is een relatief goedkoop land om je vakantie te vieren, maar de prijs voor een vliegticket naar het ‘Land van de Glimlach’ kan erg uiteenlopen. Met een aantal eenvoudige tips kun je al snel een paar honderd euro op je vliegticket besparen. Hieronder geven wij je 10 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets.

1. Boek vroeg

Hoe eerder je je vliegticket, hoe goedkoper de prijs zal zijn. Vliegtuigmaatschappijen proberen namelijk een vlucht zo snel mogelijk vol te hebben. En omdat er ver voor vertrek minder vraag naar de vliegtickets is, ligt de prijs voor de vliegtickets laag. Tot zo’n drie maanden voor vertrek zijn de prijzen meestal stabiel, daarna gaan de prijzen omhoog tot vlak voor vertrek.

2. Boek last minute

Last minute kunnen vliegtickets ook erg goedkoop zijn. Vaak hebben vliegtuigmaatschappijen last minute aanbiedingen waarmee je tot honderden euro’s kunt besparen. Ben je flexibel met je reisdata, dan is last minute boeken niet zo’n gek idee!

3. Gebruik vergelijkingssites

Als je op zoek gaat naar een goedkope vliegticket, is het erg handig om gebruik te maken van websites die alle vliegtuigmaatschappijen met elkaar vergelijken. Websites als World Ticket Center, Vliegtickets.nl, Cheaptickets.nl, Ebookers.nl of Tix.nl geven je met één zoekopdracht eenvoudig alle prijzen van alle vliegtuigmaatschappijen, zodat je snel het goedkoopst tarief kunt vinden.

4. Zoek op verschillende data

Wanneer je een bepaalde vertrekperiode in gedachten hebt, kan het ook zeker lonen om een paar dagen eerder of later te zoeken. Bij bovengenoemde websites heb je de mogelijkheid om ook de prijzen van drie dagen voor en drie dagen na je geplande reisdatum te zoeken, zodat je snel kunt zien of het nog goedkoper kan als je flexibel bent met je data.

5. Vermijd het hoogseizoen

Het hoogseizoen in Thailand loopt van december tot en met februari, maar ook de zomervakantie en schoolvakanties in Nederland zijn populaire periodes om naar Thailand te reizen. Vaak zijn vliegtickets buiten deze periodes stukken goedkoper!

6. Zoek vanaf meerdere vliegvelden

De meeste Nederlanders zullen standaard vanaf Schiphol vliegen, maar vaak ben je een stuk goedkoper uit als je bijvoorbeeld vanaf Brussel of Düsseldorf vliegt. Dus mocht je dicht bij de grens wonen of het niet erg vinden om iets verder te reizen naar het vliegveld, zoek dan ook zeker eens vanaf meerdere vliegvelden.

7. Meld je aan voor nieuwsbrieven

Bij vrijwel alle vliegtuigmaatschappijen en vergelijkingssites kun je je aanmelden voor het ontvangen van nieuwsbrieven. Je ontvangt dan gratis per e-mail de laatste aanbiedingen en kortingen, die zeer interessant kunnen zijn. Ook komt het geregeld voor dat je extra korting kunt krijgen, omdat je je hebt aangemeld.

8. Let op extra kosten

Administratiekosten, luchthavenbelastingen, bagagetoeslagen en noem maar op. Dit zijn allerlei kosten die nog bovenop de prijs van je ticket kunnen komen, dus let hier goed op. Vooral bij vergelijkingssites komt het vaak voor dat er na het selecteren van je vlucht nog extra kosten bijkomen in de volgende stappen en ook hierin zitten soms aardige verschillen.

9. Bespaar met een combiticket of jaarticket

Ben je van plan om wat langer te reizen en bijvoorbeeld een bezoek aan Thailand te combineren met andere bestemmingen in Azië zoals Indonesië of Vietnam? Dan kun je al snel enkele honderden euro’s besparen met een combiticket of jaarticket!

10. Goedkoop kan ook duurkoop zijn

Zodra je een superaanbieding gevonden hebt, kijk dan ook zeker goed naar de details van de vlucht, zoals de vluchttijden. Misschien moet je voor die goedkope vliegticket wel twee keer overstappen en heb je daardoor zo’n jetlag, dat je de eerste dag niks anders kunt doen dan bijkomen van je vlucht. Bij een late aankomsttijd moet je er ook rekening mee houden dat het regelen van vervoer en een betaalbaar hotel lastiger is dan overdag. In zulke gevallen is een iets duurder vliegticket met een comfortabele vlucht ook wat waard.

Lees ook reiservaringen en tips van andere reizigers op 27vakantiedagen.nl.


Heb jij nog meer goede tips? Laat ze hieronder achter!


Reageren