Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Don Mueang luchthaven gesloten

Don Mueang luchthaven gesloten
Luchthaven Don Mueang is vandaag door de Airports of Thailand (AoT) om 7 uur gesloten omdat het vloedwater inmiddels de start-en landingsbanen heeft bereikt, waardoor vliegtuigen niet meer goed kunnen landen of opstijgen. Ook de terminal staat onder water. Don Mueang is de tweede luchthaven van Bangkok, waarop vooral binnenlandse vluchten uitgevoerd worden. Volgens Thaise experts kan het water in het district Don Mueang tot een halve meter hoog komen te staan.

Low-cost luchtvaartmaatschappij Nok Air, die vluchten naar de provincies van Don Mueang luchthaven exploiteert, kondigde eerder vandaag al aan dat de vliegtuigen die al op weg naar Don Mueang waren werden omgeleid naar Suvarnabhumi Airport. Passagiers op vluchten van commerciĆ«le luchtvaartmaatschappijen die al geland waren op Don Mueang zijn gestrand in de terminal, aangezien er geen taxi’s meer naar het vliegveld mogen komen.

Het Flood Relief Operations Centre (Froc) adviseerde bewoners van woonwijk Muang Ake en omgeving om onmiddellijk te evacueren. Het riep ook op om geparkeerde auto’s op het vliegveld zo snel mogelijk op te halen, waardoor er een grote verkeerschaos ontstond. Veel automobilisten hadden hun auto op het vliegveld geparkeerd in de hoop dat het vloedwater er niet zou komen.


Reageren