Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Overstromingen bedreigen Bangkok

Overstromingen bedreigen Bangkok
Bangkok wordt bedreigd door overstromingen en de paniek lijkt toe te slaan bij de bewoners van de miljoenenstad. De Thai bereiden zich voor op het ergste en doen er alles aan om hun bezittingen te beschermen. Auto’s worden op de hoger gelegen express highways geparkeerd en vele schappen in winkels zijn leeg.

De Thaise premier Yingluck Shinawatra gaf gister in een emotionele persconferentie toe dat de regering Bangkok niet meer volledig kan beschermen tegen de oprukkende overstromingen. Shinawatra beloofde zo duidelijk mogelijk te communiceren over waar er overstromingen plaats kunnen vinden. Tot dusver zijn hierover steeds erg tegenstrijdige berichten gecommuniceerd wat tot boosheid heeft geleid bij de inwoners van Bangkok. Volgens de deskundigen is er een nieuwe stroom van vloedwater onderweg uit het noorden en zal Bangkok sowieso getroffen worden.

Er zijn in Thailand sinds juli meer dan 300 mensen omgekomen door de overstromingen, de ergste overstromingen in meer dan 50 jaar in Thailand. In de hoofdstad Bangkok leven naar schatting zo’n 12 miljoen mensen, waarvan een groot deel mogelijk geĆ«vacueerd moet worden.


Reageren