Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


AirAsia kondigt premium airline aan

AirAsia kondigt premium airline aan
AirAsia chef Tan Sri Tony Fernandes heeft de lancering van een nieuwe premium airline aangekondigd, genaamd Caterham Jet. De nieuwe airline zal de concurrentie aan willen gaan met Emirates, Cathay Pacific, Thai Airways, Singapore Airlines en de onlangs aangekondigde RedQ premium luchtvaartmaatschappij van Qantas, gericht op de hogere segment reizigers in Azië.

De regionale luchtvaartmaatschappij zal in eerste instantie met een Bombardier CRJ700 vliegen naar Bangkok, Jakarta en Singapore vanaf de Subang luchthaven buiten Kuala Lumpur. Caterham Jet wacht echter nog steeds op haar exploitatievergunning van de Maleisische regering. RedQ, die volgens Qantas zal beginnen met vliegen in 2012 richt zich net als Caterham Jet op de premium markt. De aankondiging van Fernandes komt na weken van problemen bij Qantas, met stakingen en protesten van het personeel, die honderden vluchten verstoorden.

Ondertussen houden andere Maleisische dragers zoals MAS, Firefly en AirAsia X de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. “Een nieuwe super-premium full-service carrier (FSC) zou slechts een nieuwe laag aan de concurrentie toevoegen, wat kan leiden tot te veel versnippering en ik betwijfel of dat goed zal gaan in Maleisië”, aldus K. Ajith, een regionale luchtvaart-analist. OSK Research luchtvaart analist Ahmad Maghfur Usman zegt echter dat de nieuwe luchtvaartmaatschappij “niet rechtstreeks zal concurreren met MAS en AirAsia, omdat ze voor een zeer niche markt van super-rijke Maleisiërs zullen opereren.”

Tags:

Reageren