Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


3 Nieuwe routes voor AirAsia

3 Nieuwe routes voor AirAsia
AirAsia gaat vanaf begin dit jaar vliegen op drie nieuwe routes vanaf Bangkok. Er zullen directe vluchten naar Trang, Nakhon Phanom en Colombo (Sri Lanka) op het programma komen.

“In 2012 richten we ons op het opbouwen van onze connectiviteit binnen Thailand en de regio om ervoor te zorgen dat mensen meer opties voor low-cost reizen hebben. Tijdens het eerste kwartaal, lanceren we drie nieuwe bestemmingen. Twee van hen zijn binnenlandse vluchten inclusief Bangkok-Trang en Bangkok-Nakhon Phanom, en de derde is een rechtstreekse vlucht tussen Bangkok-Colombo, Sri Lanka. Alle vluchten zullen dagelijks functioneren”, aldus Tassapon Bijleveld, algemeen directeur van Thai AirAsia.

De route naar Trang is toegevoegd op veler verzoek en de eerste vlucht vertrok op 15 januari 2012. De rustige en adembenemende strandbestemming is een aantrekkelijke plaats voor veel honeymooners en staat bekend om de lokale specialiteit, een heerlijke Trang varkensvlees barbecue.

Vanaf 15 februari 2012 zal er ook gevlogen worden op de Bangkok-Nakhon Phanom route. De strategische ligging van Nakhon Phanom maakt het een poort naar Laos via de onlangs geopende derde Thailand-Laos Friendship Bridge die Nakhon Phanom verbindt met Khammouane, Laos. Een belangrijke attractie in Nakhon Phanom is onder andere de stupa bij de Wat Phra That Phanom en de stad staat vol met culturele diversiteit met invloeden uit Thailand, Laos en Vietnam.

Ten slotte zal AirAsia vanaf 1 maart 2012 dagelijkse rechtstreekse vluchten van Bangkok naar Colombo, Sri Lanka uit gaan voeren. Een belangrijke bezienswaardigheid in Sri Lanka is onder andere de tand van de Boeddha’s relikwie, gelegen in de UNESCO World Heritage stad Kandy. De theeplantages op Sri Lanka’s hooglanden zijn een oase van rust voor degenen die genieten van natuur en adembenemende landschappen.

Als je online boekt op AirAsia.com kun je tot en met 14 februari 2012 gebruik maken van aantrekkelijke online aanbiedingen. Zo kun je al vanaf 700 baht vanaf Bangkok naar Nakhon Phanom vliegen of voor 800 baht naar Trang (beide enkele reis, inclusief belastingen en servicekosten). 1 mei tot 30 juni 2012 geldt hierbij als reisperiode.


Reageren