Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nieuwe busroute naar Laos

Nieuwe busroute naar Laos
Reizigers die hun reis naar Thailand willen combineren met een bezoek aan buurland Laos hebben binnenkort een nieuwe mogelijkheid erbij. De Transport Company kondigde een plan aan om binnenkort een bus (met airconditioning) in te gaan zetten van Udon Thani in het noord-oosten van Thailand naar Vang Vieng in Laos.

Volgens Wuttichat Kanlayanamit, directeur van het bedrijf, zal de nieuwe dienst een aanvulling zijn op haar huidige busdienst tussen Udon Thani en Vientiane. Vang Vieng was vroeger vooral een plaats om te overnachten tijdens de reis van Vientiane naar Luang Prabang, maar tegenwoordig is de bestemming zeer populair bij mensen die willen genieten van het mooie landschap en het laid-back platteland. Populaire activiteiten voor toeristen zijn onder andere kayakken, raften, tuben en zwemmen in de Song rivier. Verder is er het schilderachtige kalkstenen karst terrein en kun je ook meerdere grotten gaan verkennen in Vang Vieng.

“De busverbindingen tussen de twee landen is het bewijs van het succes van de vriendschap. Onze service zal niet alleen ten goede komen aan de toeristische sector, maar ook de handel en logistiek tussen Thailand en Laos” zei Wuttichat.

Eerder dit jaar lanceerde de Transport Company al de route van Chiang Mai naar Luang Prabang. Daarmee biedt de Transport Company op dit moment acht routes aan tussen Thailand en Laos, te weten: Chiang Mai-Luang Prabang, Udon Thani-Vientiane, Nong Khai-Vientiane, Khon Kaen-Vientiane, Nakon Ratchasima-Vientiane, Ubon Ratchathani-Pakse, Mukdahan-Savannakhet en Nakhon Phanom-Thakhek.

Voor meer informatie en tarieven kun je kijken op www.transport.co.th.

Tags: ,

Reageren