Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Reisadvies voor Thailand versoepeld

Reisadvies voor Thailand versoepeld
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand versoepeld. Reizigers naar Thailand worden niet meer gewaarschuwd voor terrorisme. Er gold sinds half januari een waarschuwing voor terroristische aanslagen, nadat de Thaise autoriteiten een terreurverdachte hadden opgepakt. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies versoepeld in navolging van een aantal andere Europese landen die dezelfde maatregel hebben getroffen.

De terreurverdachte was een Libanees met een Zweeds paspoort die het op drukbezochte plekken in de Thaise hoofdstad Bangkok had gemunt. Hiervoor had hij onder andere grondstoffen en explosieven in huis.

Overigens worden ondanks het versoepelde reisadvies voor Thailand, nog steeds niet-essentiƫle reizen naar bepaalde gebieden ontraden. Zo is de veiligheidssituatie nog steeds slecht in de vier zuidelijke provincies Yale, Narathiwat, Pattani en Songkhla. De politieke situatie wordt relatief stabiel genoemd, maar de mogelijkheid van politieke onrust blijft bestaan. Reizigers worden dan ook aangeraden om samenscholingen en demonstraties te mijden, de berichtgeving in de media te volgen en zich goed te informeren over de actuele politieke ontwikkelingen. Voor de toeristische bestemmingen geldt dat deze doorgaans veilig zijn.

Tags:

Reageren