Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Vernieuwingen voor de Chatuchak markt

Vernieuwingen voor de Chatuchak markt
De Chatuchak markt, de bekendste en grootste markt in Bangkok, zal binnenkort enkele vernieuwingen ondergaan als het aan de Thaise Minister van Transport Jarupong Ruangsuwan ligt. De minister heeft een moderniseringsplan gemaakt voor de Chatuchak markt, die een einde moet maken aan de broeierige temperaturen die de mega markt kenmerken.

De markt zal volgens het plan aan internationale normen gaan voldoen door er onder andere airconditioning te plaatsen en een nacht bazaar te houden. Op dit moment wordt de markt beheerd door de Staatsspoorwegen van Thailand, die het land bezit, sinds de overname van de lease van de Bangkok City Hall eind vorig jaar.

Veel lokale liefhebbers van de uitgestrekte 142.000 vierkante meter grote markt hebben bezwaren tegen de plannen. Volgens hun ligt de charme van de Chatuchak markt juist in de chaos. Ook zijn ze bang dat de prijzen omhoog zullen gaan, omdat markthouders meer huur zullen moeten gaan betalen vanwege de airconditioning. De markt trekt volgens schattingen meer dan 200.000 bezoekers in het weekend. Wil je Thaise ambachten, kunst, kleding, meubels, planten of zelfs huisdieren kopen, dan is de Chatuchak markt de plek bij uitstek.

Bereikbaarheid

Vele rondreizen naar Thailand brengen een bezoek aan de Chatuchak markt. Ook is de markt bereikbaar met de Skytrain (BTS), ga dan naar het Mo Chit station en neem de uitgang naar beneden via de rechter trap. Loop vervolgens zo’n vijf minuten door de menigte te volgen. Ook kun je de metro (MRT) nemen, ga dan naar station Kamphaengphet en volg de borden.

Openingstijden

Van ‘s ochtends 8 uur tot ‘s avonds 18:00 op de zaterdag en zondag. Sommige kraampjes zijn dagelijks geopend.


Reageren