Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Tips Goedkoper naar Thailand

Tips Goedkoper naar Thailand

Een vakantie naar Thailand hoeft niet duur te zijn en je bent zelfs vaak een stuk minder geld kwijt in vergelijking met een vakantie aan bijvoorbeeld de Spaanse costa’s. Om je reis naar Thailand nog goedkoper te maken, hebben we een aantal tips voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!

Boek zo vroeg mogelijk

Wanneer je ver van te voren je reis boekt, zijn de goedkoopste stoelen in een vliegtuig vaak nog beschikbaar.

Reis buiten het hoogseizoen

Je kunt al snel enkele honderden euro’s op je reis naar Thailand besparen, als je net voor of na het hoogseizoen naar Thailand reist. Het ‘Koele seizoen‘ in Thailand loopt van november tot februari en geldt als het hoogseizoen. Reizen buiten deze periode is prima te doen en vaak stukken goedkoper!

Neem een nachttrein

Wil je vanaf Bangkok naar bijvoorbeeld Chiang Mai reizen, neem dan een nachttrein. Een treinrit is een stuk goedkoper dan een vlucht en je bespaart daarnaast op de kosten van een hotelovernachting! Ook leg je met deze manier van reizen een stuk sneller contact met de lokale bevolking in Thailand.

Pak de skytrain in Bangkok

Bangkok kent een uitgebreid netwerk van skytrains waarmee je een groot gedeelte van deze wereldstad kunt bereiken. Je betaalt voor zo’n rit met een skytrain slechts enkele tientallen bahts (gemiddeld zo’n €0,50), wat een stuk minder is in vergelijking met bijvoorbeeld een taxi. Neem je een abonnement voor de Skytrain, dan kun je voor €7,- drie dagen lang onbeperkt met de skytrain reizen.

Boek een rondreis

Als je een compleet verzorgde Thailand rondreis boekt, waarbij de vlucht en accommodatie in één prijs zijn opgenomen, ligt de prijs een stuk lager dan wanneer je deze twee apart van elkaar gaat boeken. Ook hoef je je dan nergens meer zorgen om te maken, want alles is vooraf helemaal geregeld!

Eet op straat of bij ‘Foodcourts’

Een restaurant pakken in Thailand is al niet duur, maar wil je nog voordeliger een goede maaltijd eten, schuif dan eens aan bij een eetstalletje op straat of een ‘Foodcourt’. Hier kun je al voor €1,- een heerlijke maaltijd krijgen! Probeer een eetstal te vinden waar veel lokale Thais zitten, dit is een teken dat het eten hier goed is. Foodcourts vind je in de grote shoppingmalls, zoals bijvoorbeeld de MBK in Bangkok. Je koopt hier voor een klein bedrag een aantal coupons, waarmee je vervolgens bij diverse kramen eten kunt bestellen. Houd je coupons over, dan kun je deze gewoon weer inwisselen voor geld.

Reis samen

Wanneer je in een gezelschap reist, kun je op een hoop kosten besparen. Zo kun je de kosten van een taxi-rit samen delen, maar ook hotelovernachtingen zijn voordeliger bij meer personen. Ook is het makkelijker om af te dingen op de prijs van bijvoorbeeld een rondleiding als je met een groep bent.

Nog meer Tips Goedkoper naar Thailand.

Heb jij nog meer goede tips om goedkoop naar Thailand te reizen? Deel het met ons door hieronder te reageren!


Reageren