Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Kitesurfen in Thailand

Kitesurfen in Thailand

Kitesurfen of kiteboarding, is sinds het einde van de jaren negentig enorm gestegen als populaire sport. Hoewel kitesurfen als ‘extreme sport’ beschouwd wordt vanwege de snelheid en pure sensatie, heeft kitesurfen zich gevestigd over de hele wereld, of in ieder geval op plekken waar de omstandigheden geschikt zijn om door het water getrokken te worden op een board door een gigantische vlieger. De combinatie van parasailing en surfen maakt kitesurfen een geweldige hobby voor mensen die van actie en avontuur houden.

Kitesurfen in Thailand

Ook in Thailand kun je gaan kitesurfen en er zijn een aantal locaties waar je dit kunt doen. Eén van deze plekken is Hua Hin, een stad die bij zowel de Thai als bij buitenlandse toeristen populair is. Het kitesurfen is een populaire bezigheid in Hua Hin, met een aantal scholen waar je lessen kunt volgen en materiaal kunt huren. Andere locaties die populair zijn om te kitesurfen in Thailand zijn o.a. Chumpon, Cha-am, Pranburi en Koh Samui. Kitethailand is één van de eerste kitesurf scholen in Thailand, opgezet door Nederlanders, met vestigingen in Chumphon, Prachuab Kirikhan, Cha Am en Phuket.


De beste periode om in Thailand te gaan kitesurfen is van januari tot mei, met een wind tussen de 14 en 20 knopen in ondiep water, met kleine golven. In de maanden maart tot mei vind er in Hua Hin het Thailand’s International Kite Festival plaats.


Hieronder een video om een indruk te krijgen van kitesurfen in Thailand:


Tags:

Reageren