Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Rabobank gaat pinpas in Thailand blokkeren

Rabobank gaat pinpas in Thailand blokkeren
Gebruikers van een Rabobank pinpas opgelet: per 1 juni gaat de Rabobank de betaalpas voor landen buiten Europa standaard blokkeren. De Rabobank neemt deze maatregel ter voorkoming van het skimmen, zo maakte de bank vandaag bekend.

Pinnen in Thailand

Verblijf je na 1 juni in Thailand, dan zul je om geld op te nemen met je pinpas eerst je pas op ‘aan’ moeten zetten voor de periode dat je in Thailand bent. Dit geldt voor de Rabo Europas, de Rabo WereldPas en de Rabo WereldPas voor Jongeren. Na de opgegeven periode zal je pinpas automatisch weer op ‘uit’ worden gezet.

Er gelden een aantal uitzonderingen waarbij je je pas niet op ‘aan’ hoeft te zetten:
  • Voor klanten met een Rabo RiantPakket staat de pas standaard ‘aan’
  • Heb je in de afgelopen twee jaar je pinpas buiten Europa gebruikt, dan staat de pas standaard ‘aan’.
  • Zakelijke passen staan ‘aan’
Je kunt je pinpas op ‘aan’ zetten via internetbankieren of een telefoontje naar de lokale bank of het noodnummer van de Rabobank.

Skimming

Bij ‘skimming’ nemen criminelen met illegaal verkregen gegevens geld op buiten Europa, waar de magneetstrip nog in gebruik is. Voor alle banken is het skimmen een groot probleem, maar het is nog niet duidelijk of andere banken dezelfde maatregel gaan nemen. Vorig jaar lag de totale schade als gevolg van skimming voor alle banken rond de 39 miljoen euro. In dat jaar werd er bij ongeveer 24.000 klanten van de Rabobank geld van de rekening gehaald.

Reis je binnenkort naar Thailand, let er dan dus goed op dat je pinpas op ‘aan’ staat! Ook is het handig om je Random Reader mee te nemen.

Meer over geldzaken in Thailand.


Reageren