Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Bangkok 29e duurste stad in Azië

Bangkok 29e duurste stad in Azië

Bangkok en Chiang Mai behoren tot de top 50 duurste steden in Azië, met een respectievelijke 29e en 31ste plaats. In het jaarlijkse onderzoek van een wereldwijd adviesbureau is Bangkok fors gedaald in de rangschikking ten opzichte van de 17e plaats van vorig jaar. Ook Chiang Mai daalde één plaats. In de mondiale rangschikking staan de Thaise steden respectievelijk op de 163e en 198e plaats.


Japan voert de ranglijst aan met Tokyo als duurste locatie in de wereld en binnen Azië bezet het de eerste vier plaatsen. Met het bedrijfsleven in China in opmars, zijn Beijing van de 8e naar de 5e plaats gestegen en Shanghai van de 9e naar de 6e. Beijing is nu ‘s werelds 20e duurst stad in de wereld, een stijging van maar liefst 48 plaatsen ten op zichte van vorig jaar. Singapore daalde van de 6e naar de 8ste plaats.


Over het algemeen zijn de prijzen van goederen en diensten in Azië met ruim 6 procent gestegen, iets hoger dan de 4 procent stijging van vorig jaar. Hoewel Japan de kleinste prijsstijgingen zag, blijft het nog steeds de duurste locatie voor internationale aannemers in Azië en in de wereld.


Reageren