Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Einde van het hurk-toilet in Thailand?

Einde van het hurk-toilet in Thailand?

Goed nieuws voor reizigers, vooral voor dames, die van plan zijn naar Thailand te reizen; gister heeft Thailand’s ministerie van Volksgezondheid aangekondigd dat het alle hurk-toiletten bij alle openbare voorzieningen zal vervangen door zit-toiletten.


Volgens de vice-minister van Volksgezondheid Surawit Khonsomboon is dit nodig omdat de Thaise bevolking steeds meer vergrijsd. De verwachting is dat tegen het jaar 2015 14 procent van de bevolking ouder dan 60 jaar zal zijn.

Hurk-toiletten

Een hurk-toilet is eigenlijk niet veel meer dan een kom in de grond, waarboven je gehurkt je behoefte moet doen. Deze houding vergt de nodige inspanning van je benen en billen om te voorkomen dat je per ongeluk spatten op je kuiten of voeten krijgt.


Gelukkig hebben de meeste moderne faciliteiten in Thailand al de reguliere zit-toiletten, maar de kans dat je een keer een hurk-toilet tegenkomt tijdens je vakantie in Thailand is nog steeds aanwezig. Zo hebben veel tankstations bijvoorbeeld nog steeds hurk-toiletten. Echter, alle openbare toiletten die vrij gebruikt kunnen worden zullen vervangen worden. Dat geldt ook voor treinstations, busstations en rustplekken langs de weg.

Tags:

1 reactie op ‘Einde van het hurk-toilet in Thailand?’

  1. Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids schreef:

    Eh tja, zonde natuurlijk. Het einde van een stukje lokale cultuur. Moet je voortaan toch weer naar Frankrijk:-)

Reageren