Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Kaarsenfestival in Ubon Ratchathani

Kaarsenfestival in Ubon Ratchathani

Het Kaarsenfestival in Ubon Ratchathani is één van de oudste festivals van Thailand en trekt ieder jaar duizenden toeristen. Het festival wordt dit jaar voor de 111e keer gehouden in Ubon Ratchathani, gelegen in de Isaan, Noord-Oost-Thailand. Het festival vindt plaats rond de dagen van Asanha Bucha (die de eerste preek van Boeddha herdenkt) en Wan Khao Phansa (het begin van Vassa, de boeddhistische vastentijd) en duurt dit jaar van 20 juli tot en met 5 augustus.


Tijdens het festival staan er verschillende culturele -en amusementsactiviteiten op het programma, waarvan de traditionele parade met kaarsen het meest bijzondere is. Op Asanha Bucha dag worden de kaarsen naar Thung Si Muang gebracht, een park in het centrum van de stad, waar ze in de avond worden tentoongesteld. Op dezelfde avond worden er kleine processies met brandende kaarsen gehouden bij verschillende tempels. In de ochtend van Wan Khao Phansa worden de kaarssculpturen op uitbundig versierde praalwagens door de stad rondgedragen naar de lokale tempels, begeleid door dansers en muzikanten in traditionele klederdracht.


Het Ubon Ratchathani Candle Festival zal beschikken over kunstenaars uit Korea, Japan, Nepal, Taiwan, Roemenië, Turkije, Duitsland, Argentinië en Thailand. Vanaf 20 juli zijn de afgewerkte kaarsen te zien in het Ubon Ratchathani Nationaal Museum.


Reageren