Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nieuwe busroutes van Bangkok naar Laos

Nieuwe busroutes van Bangkok naar Laos

Voor degene die zijn reis naar Thailand wil combineren met een bezoek aan Laos is er binnenkort een nieuwe mogelijkheid. Tussen Bangkok en Vientiane, de hoofdstad van Laos, en tussen Bangkok en Pakse zal het vervoerbedrijf Transport Co Ltd. directe busdiensten gaan uitvoeren.


Op beide routes zullen dagelijks bussen met airconditioning gaan rijden en de prijs voor een enkele reis voor beide routes zal op 900 baht liggen. De busreis vanuit Bangkok naar Vientiane vertrekt om 8:00 uur ‘s ochtends en duurt zo’n 11 uur, en de bus naar Pakse vertrekt om 9:00 uur en doet er 13 uur over.


De nieuwe routes zijn een uitbreiding op de zeven bestaande routes tussen Thailand en Laos, zoals van Chiang Mai naar Luang Prabang of van Khon Kaen naar Vientiane. Op dit moment reizen er jaarlijks zo’n 20.000 passagiers op de bestaande routes, maar het busbedrijf verwacht dat dit op kan lopen naar 200.000 passagiers door het toevoegen van nog meer verbindingen met de buurlanden van Thailand. Zo zijn er plannen voor twee nieuwe routes naar Cambodja dit jaar en een route naar Myanmar begin 2013.

Tags: ,

Reageren