Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Obama naar Thailand, Myanmar & Cambodja

Obama naar Thailand, Myanmar & Cambodja

De net herkozen Amerikaanse president Barack Obama zal vanaf 17 november een bezoek brengen aan Thailand, Myanmar en Cambodja. Dit heeft het Witte Huis donderdag bekend gemaakt.


Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een zittende Amerikaanse president een bezoek aan Myanmar zal brengen. In Yangon zal Obama praten over de democratische hervormingen in Myanmar met oppositieleidster Aung San Suu Kyi en president Thein Sein, die beiden in september al een bezoek aan het Witte Huis brachten.


In Thailand zal Obama een ontmoeting hebben in Bangkok met minister-president Yingluck Shinawatra over de 180 jaar diplomatieke betrekkingen tussen beide landen. Thailand is één van de oudste bondgenoten van Amerika in Azië en sinds de jaren ’60 door meerdere presidenten bezocht.


Zo bezocht George W. Bush Thailand twee keer, in 2003 en 2008 en Bill Clinton in 1996. Tijdens de Vietnam oorlog reisde Richard Nixon in 1969 naar Thailand en Lyndon Johnson deed dat eerder in 1966 en 1967.


In Cambodja zal Obama aanwezig zijn op de Oost-Aziƫ-top in hoofdstad Phnom Penh en een ontmoeting hebben met de leiders van de Association of Southeast Asian Nations


De trip naar Azië is voor Obama de eerste reis naar het buitenland sinds zijn herverkiezing afgelopen dinsdag.

Video van het Witte Huis over Obama’s bezoek aan Thailand, Myanmar en Cambodja:


Tags:

Reageren