Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Trooping of the Colours in Bangkok

Trooping of the Colours in Bangkok

Trooping of the Colours is een jaarlijks terugkerende ceremonie op het Royal Plaza in Bangkok waarbij de Royal Guards hun trouw betuigen aan de Koning en zegeningen voor zijn verjaardag aanbieden. Dit jaar zal het plaatsvinden op 5 december, op de verjaardag van Z.M. Koning Bhumibol Adulyadej.


Tijdens de parade zullen 2.000 leden van de Royal Thai Army, de Royal Thai Navy en de Royal Thai Air Force marcheren over Ratchadamnoen Avenue richting het Royal Plaza. De leden van de Royal Guards schitteren tijdens deze parade in hun kleurrijke ceremoniƫle uniformen en busbies, in de kleuren paars, blauw, groen, geel en wit.


De Trooping of the Colours is ook een gelegenheid om leden van de Koninklijke familie te zien en zal ook bijgewoond worden door de Koning zelf, wat het een zeer populaire gebeurtenis maakt. De ceremonie zal om 9:30 uur beginnen, maar het plein zal al ruim van te voren vollopen met mensen die zich willen garanderen van een goede plek. Voor komende zondag 25 november staat er een oefening gepland, maar deze zal mogelijk worden uitgesteld vanwege de aangekondigde demonstraties bij het Royal Plaza op zaterdag.


Reageren