Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Oud en Nieuw 2012 in Thailand

Oud en Nieuw 2012 in Thailand

Ben je tijdens Oud en Nieuw in Thailand, dan heb je door het hele land legio mogelijkheden om dit goed te vieren. We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet, om het jaar 2012 in stijl af te sluiten in Thailand.


Er zijn acht officiële evenementen aangekondig in Thailand: Bangkok Countdown 2013, Chiang Mai Countdown 2013, Chiang Rai’s Miracle Thailand Countdown 2013, Pattaya Countdown 2013, Phuket Electric Music of Dance Festival 2013, Colorful Phuket Countdown 2013, Night Paradise Hat Yai and Countdown 2013 en Khon Kaen Countdown 2013. Behalve deze officiële evenementen zullen er nog vele andere evenementen zijn.

Oud en Nieuw in Bangkok

Het grootste evenement tijdens Oud en Nieuw in Bangkok zal plaatsvinden bij Central World Square. Dit is voor het Central World winkelcomplex bij de Ratchaprasong kruising. Het begint hier om 18:00 uur en zal door gaan tot 1:00 uur. Als je dit evenement bij wilt wonen, doe je er verstandig aan om in ieder geval twee uur voor middernacht hier naartoe te gaan, aangezien al het verkeer rondom de Ratchaprasong kruising gesloten zal zijn. Naar verwachting zullen er zo’n honderduizend mensen zich hier verzamelen. Naast optredens van o.a. Palmy, Ice Sarunyu, J Jetrin, Moderndog, Joey Boy, KPN, Lipta en Stamp zijn er bier tuinen, grote schermen, loterijen en een massale countdown met vuurwerk!


Andere opties in Bangkok om Oud en Nieuw te vieren zijn o.a. bij Sanam Luang, waar veel lokale mensen naartoe zullen gaan, of een rooftop party bij het Imperial Queen’s Park Hotel. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar voor 1200 baht, inclusief 2 drankjes.


Alhoewel het autoverkeer tijdens het Nieuwjaarsfeest erg druk zal zijn, is het goede nieuws dat de BTS Skytrain, de MRT Subway en de Airport Rail Link deze nacht door zullen rijden tot 2:00 uur.

Chiang Mai

In Chiang Mai zal het ‘Chiang Mai Count Down Festival 2013′ festival gehouden worden bij de Thapae Gate van 25 tot 31 december 2012. Tijdens Oud en Nieuw zijn er festiviteiten van 16:00 tot 12:00 uur bij Thapae Road, Kodchasan Road en Chaiyaphum Road, die gesloten zullen zijn voor verkeer. Geniet hier onder andere van het Thaise Super Star Concert, dansvoorstellingen en een vuurwerk show.

Chiang Rai

Vier in Chiang Rai het nieuwe jaar in Lanna-stijl door lantaarns de lucht in te sturen, te genieten van licht -en geluidsoptredens, culturele shows en een spectaculaire vuurwerk show bij de Chaloem Phrakiat Clock Tower in centrum van de stad.

Ubon Ratchathani

Vier het nieuwe jaar in Amphone Khong Chiam en geniet van de lantaarn -en lichtprocessies langs de Mekong rivier, evenals andere culturele optredens, zoals het Bai Si ritueel, een traditionele ceremonie van de Noord-Oostelijke regio. Het hoogtepunt van de avond is het loslaten van de drijvende lantaarns en het begroeten van de eerste zonsopgang van het nieuwe jaar bij Pha Chana Dai, het meest oostelijke punt van Thailand.

7 gevaarlijke dagen

De dagen van 27 december tot en met 2 januari worden ook wel de ’7 gevaarlijke dagen’ genoemd, omdat er jaarlijks veel verkeersslachoffers vallen in deze periode. Vele Thai keren tijdens Oud en Nieuw terug naar het platteland en dit gaat vaak gepaard met alcohol. Vorig jaar waren er tijdens deze periode 3,093 ongelukken wat resulteerde in 336 verkeersdoden, meer dan tijdens Songkran (320 doden). Reis je in deze periode met de auto of bus, blijf dan extra alert.


Zodra de zon is opgekomen, zullen veel Thaise mensen naar de tempel gaan voor een gelukkig en voorspoedig nieuw jaar.


Reageren