Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


River Kwai Bridge Week 2012

River Kwai Bridge Week 2012

Ieder jaar vindt er in Kanchanaburi de River Kwai Bridge Week plaats en dit jaar zal dat zijn van 7 tot en met 16 december. Er zullen tijdens dit evenement dagelijks culturele optredens worden gegeven en ook zijn er spectaculaire vuurwerk shows bij de River Kwai brug.


Van maandag tot en met donderdag beginnen de shows om 19:00 uur en van vrijdag tot en met zondag zijn er shows om 19:00 uur en 21:00 uur. Reguliere kaarten voor dit evenement kosten 300 baht (3.000 zitplaatsen) en V.I.P. plaatsen zijn 500 baht (180 zitplaatsen).

River Kwai Bridge

Tijdens het evenement word je meegenomen naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog, toen de River Kwai Bridge werd gebouwd door geallieerde kruisgevangenen. De brug was deel van de ‘Death Railway’ die Thailand met Myanmar verbond. Duizenden gevangenen en lokale arbeiders kwamen tijdens de bouw van de brug om het leven onder toezicht van de Japanse troepen.


Tijdens de River Kwai Bridge Week worden de slachtoffers die stierven tijdens de bouw van de brug herdacht met een herdenkingsplechtigheid bij het War Cemetery.

Tags:

Reageren