Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Top 5 eilanden om te relaxen in Thailand

Top 5 eilanden om te relaxen in Thailand

In Thailand vind je alles voor een absolute topvakantie. Maar waar is het nu echt goed ontspannen? We zetten de vijf meest relaxte Thaise eilanden voor je op een rijtje.

Koh Samui

Koh Samui is kosmopolitisch Thailand, met een mengeling van culturen en moderne gemakken. Chaweng is het populairste strand, maar als je op zoek bent naar ‘peace and quiet’ kun je beter naar het rustigere Chaweng Noi gaan. Of naar Mae Nam in het noorden, waar je het Thailand vindt van de jaren ’80, ontdaan van het massatoerisme. Er mag op Koh Samui overigens nergens hoger gebouwd worden dan de dichtstbijzijnde palmboom, dus idyllische vergezichten zijn verzekerd.

Koh Lanta

Ooit was Koh Lanta een eiland waar voornamelijk backpackers kwamen, die de drukte van de populairdere oorden wilden ontvluchten. Inmiddels vind je ook op Koh Lanta veel mensen en luxueuze accommodaties, maar toch is de rustige sfeer behouden gebleven. Koh Lanta is daardoor bij uitstek geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Iets minder als je graag topless zont, want daar nemen sommige locals nog altijd aanstoot aan.

Koh Lipe

Nog maar twintig jaar geleden was Koh Lipe volstrekt ongerept. Inmiddels is het er een stuk drukker, vooral op het populaire Pattaya Beach, maar het eiland heeft ook nog veel rustigere stranden. Sunrise Beach bijvoorbeeld, waar de sfeer gemoedelijk is en het eten goed. Het kleinere Sunset Beach is vooral populair onder hipsters. Let op: hoewel Koh Lipe een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt, vind je er nog altijd geen enkele pinautomaat op het eiland.

Koh Chang

‘Het nieuwe Phuket’, zoals Koh Chang wel wordt genoemd, is een tropisch eiland zoals je dat kent uit glimmende folders. Aan de westkust vind je prachtige zandstranden met luxueuze accommodaties, maar als je een glimp wilt opvangen van het ‘oude’ Thailand, moet je naar het legendarische Lonely Beach. Hoewel niet langer verlaten, kun je hier nog altijd voor een paar euro per nacht verblijven en in de voetsporen treden van de backpackers die hier in de jaren ’60 neerstreken. Het binnenland van Koh Chang is een echte jungle met prachtige vergezichten en een flinke apenpopulatie.

Similan eilanden

De Similan eilanden staan bekend als de beste duikbestemming in Thailand. Het water is zeer helder en de omgeving herbergt schitterende onderwatergrotten waar je naar hartelust doorheen kunt zwemmen. Ook leven er veel zeldzame vissen in de omringende wateren. De stranden zijn over het algemeen bovendien ongerepter dan elders in Thailand, waardoor je op de Similan eilanden helemaal tot rust komt.


Reageren