Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Review: Boutique Raft Resort, Kanchanaburi

Review: Boutique Raft Resort, Kanchanaburi

Onlangs verbleven we tijdens een trip naar Kanchanaburi in het Boutique Raft Resort, een kleinschalig boetiek resort gelegen aan de River Kwai Noi rivier.


Dit fraaie resort ligt in het Sai Yok district, op zo’n 55 km afstand van Kanchanaburi en 180 km vanaf Bangkok. Het resort opereert sinds 2008 en is een ideale plek om de vele attracties in de omgeving van Kanchanaburi te bezoeken. De ligging van het resort is prachtig en je slaapt hier in een drijvend huisje op de rustgevende stromende rivier.

Bij aankomst werden wij ontvangen door het zeer vriendelijke personeel en viel de natuurlijke uitstraling van het resort meteen op. Bijna alles is hier gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, riet of bamboo. Ook de netjes onderhouden tuinen van het resort geven je een goed gevoel en tonen aan dat gasten hier met zorg behandeld worden.

Hoofdgebouw van het Boutique Raft Resort

Accommodatie

Het Boutique Raft Resort heeft in totaal 15 kamers, met vier verschillende prijsklasse’s. Als eerste is er de Honeymoon Suite, een luxueuze kamer, drijvend op de rivier met een eigen privé zwembad, een grote slaapkamer met televisie en dvd-speler, een grote badkamer met douche en bad en een privé terras waar je kunt zonnebaden.

Je eigen privé terras

Daarna zijn er 9 River Kwai Suite’s. Deze drijvende kames op de rivier beschikken over een grote slaapkamer met glazen schuifdeuren naar een ruim terras met ligstoelen, direct aan de rivier. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de rivier, die je ’s nachts kunt horen stromen in je kamer. De kamers hebben een kingsize tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, dus kun je hier met 3 personen slapen.

Badkamer

Verder zijn er nog 3 Garden Suite’s, direct gelgen in de tuin naast de rivier, en zijn er 2 Boutique Suite’s in het hoofdgebouw. Zo is er voor ieder budget een kamer aanwezig.

Faciliteiten

Het resort heeft een eigen restaurant, waar je zowel kunt ontbijten (inbegrepen), lunchen of dineren. Er worden maaltijden uit zowel de Westerse als Thaise keuken geserveerd, waarbij je smaakpapillen niks te kort zullen komen. Vanaf het restaurant heb je een mooi uitzicht over het resort aan de rivier.

Diner in het restaurant

Ook is er een buitenzwembad aanwezig, al moet je je hier ook niet te veel bij voorstellen, want in feite zwem je in een kleine afbakening in de rivier. Toch kan het prettig zijn om hier na een warme dag de nodige verkoeling te krijgen en wordt je hier niet meegenomen door de stroming van de rivier.


Een ander pluspunt is dat het resort gratis WiFi aanbiedt. Alhoewel dit volgens het personeel alleen zou werken in het hoofdgebouw, konden wij toch een goed signaal ontvangen vanuit de kamers op de rivier. Verder worden er diverse excursies en activiteiten aangeboden, wat eigenlijk wel een must is gezien de afgelegen ligging van het resort. Zo kun je vrijwel alle highlights van Kanchanaburi en omgeving bezoeken en leuke activiteiten doen, zoals zwemmen met olifanten of relaxen op een bamboo-vlot op de rivier.

Conclusie

Het Boutique Raft resort is een ideale plek voor natuurliefhebbers en mensen die willen relaxen in een rustige omgeving. Voor koppels of honeymooners is dit ook een uitgelezen plek om samen tijd door te brengen. Met het geluid van de stromende rivier zul je hier ‘s avonds heerlijk slapen, en wanneer je ‘s ochtends weer wakker wordt heb je een geweldig uitzicht over de rivier met laaghangende mist. Een aanrader voor een ieder die Kanchanaburi wil bezoeken tijdens zijn reis door Thailand!

Boutique Raft Resort River Kwai


Reageren