Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Nieuw 20 Baht biljet

Nieuw 20 Baht biljet

Vanaf komende maandag 1 april zal er in Thailand een nieuw 20 Baht biljet in omloop worden gebracht. Het nieuwe biljet is het zestiende ontwerp in de serie en zal dezelfde kleur en afmetingen (72 bij 138 milimeter) hebben als zijn voorganger. In januari 2012 werd er al een nieuw 50 Baht biljet in de 16e serie uitgegeven.


Aan de voorzijde van het nieuwe biljet is een portret van Koning Rama IX in het Koninklijk Huis van Chakri afgebeeld. Op de achterkant staat o.a. een afbeelding van het Koninklijke standbeeld van Koning Ramkhamhaeng de Grote, gezeten op de Manangkhasila Asana Troon en de uitvinding van de Thaise schrift.

De achterkant van het nieuwe 20 Baht biljet

De 20 Baht biljetten zijn voorzien van enkele high-tech anti-namaak eigenschappen, zoals watermerken en doorkijk registers. Ook is de waarde van het biljet in braille af te lezen voor blinden of slechtzienden. De bankbiljetten zijn gemaakt van een betere kwaliteit papier, die zouden moeten zorgen voor een langere levensduur.


Volgens de Centrale Bank van Thailand worden de 20 Baht biljetten het meest gebruikt van de vijf coupures (20, 50, 100, 500 en 1.000 Baht) in Thailand.


Reageren