Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Museum of Human Body in Bangkok

Museum of Human Body in Bangkok

Naast de vele schitterende tempels die je in Bangkok kunt bezoeken, zijn er in de stad ook vele andere interessante plekken die je kunt bezoeken. Zo opende vorig jaar het Museum of Human Body haar deuren in de faculteit der Tandheelkunde van de Chulalongkorn Universiteit.


Bij deze tentoonstelling zijn complete lichamen en lichaamsonderdelen te zien die door middel van een plastinatie proces vrij zijn gemaakt van vocht en lucht. Dit maakt het mogelijk om alle details van het lichaam te zien en de invloed van verschillende levensstijlen op het menselijk lichaam te zien.


De menselijke lichamen zijn door Japan in 2012 geschonken aan de Chulalongkorn Universiteit. Hiervoor werden deze getoond in een tentoonstelling in Japan genaamd ‘Mysteries of the Human Body’, welke meer dan 6,5 miljoen bezoekers aantrok sinds 2002.


De tentoonstelling in Bangkok bevat meer dan 130 onderdelen, waarvan 14 complete lichamen. Je vindt het Museum of Human Body op de negende verdieping van de faculteit der Tandheelkunde van de Chulalongkorn Universiteit, op loopafstand van BTS station Siam. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur, de entree bedraagt 300 baht voor volwassenen of 100 baht voor studenten.


Voor meer informatie kun je bellen met +6687 087 5481 of kijken op www.human-body.biz.


Reageren