Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Internationaal Drum Festival in Bangkok

Internationaal Drum Festival in Bangkok

Bangkok zal op 5 en 6 juli tot leven komen met exotische beats en ritmes tijdens het International Drum Festival in het National Theatre, georganiseerd door de Tourism Authority of Thailand.


Zowel toeristen als de lokale bevolking kunnen twee dagen lang gratis genieten van vele optredens en demonstraties van dynamische drumshows door verschillende artiesten en muzikanten uit India, Zuid-Korea, Taiwan en Thailand.


Het doel van het festival is om een wereldwijde vriendschap en culturele harmonie te bouwen door het tonen van de belangrijke rol van drums in vele verschillende wereldwijde muzieksoorten met krachtige ritmes. Ook zal tijdens het festival te zien zijn hoe drums en percussie wereldwijd gebruikt worden bij festivals, bruiloften, optochten, ceremonies en andere nationale en religieuze evenementen.


Tijdens het internationale drum festival zal o.a. de Tabla uit India, de Lunba Cajon uit Peru, de Batucada uit BraziliĆ«, de Taiko drums uit Japan en de Djembé trommel uit Afrika te horen zijn.

Gedurende twee dagen vinden er optredens plaats:

- Binnen in het National Theatre (voorstellingen om 14:00 uur en 19:00 uur)
- Buiten tegenover het National Theatre op de Mini Stage (5 keer per dag van 16:00 uur tot 20:00 uur)


Tijdens het evenement zullen er ook kraampjes met eten en drinken zijn met delicatessen uit Zuid-Oost-Azië zoals Nasi Lemak, Laksa, Polvoron en Vietnamese loempia’s.


Reageren