Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


De beste vakantie van je leven

De beste vakantie van je leven

Het is geen geheim dat Thailand met zijn rijke cultuur, prachtige beachresorts, warme bevolking en oogverblindende natuur vandaag de dag een van ‘s wereld meest populaire vakantiebestemmingen is. Mensen van over de hele wereld komen naar Thailand om te ontspannen of actief te zijn, het kan allemaal in Thailand.

Waar je aan moet denken

Omdat er eindeloos veel te beleven is in Thailand, is het belangrijk om voorafgaand de reis een keuze te maken uit een aantal activiteiten die je wilt doen en de verschillende bezienswaardigheden die je wilt bekijken. Op die manier kun je ook een route plannen en langs de betreffende routes alvast verblijfplaatsen boeken om niet in het gedwang te komen. Door een planning te maken verklein je de kans op teleurstellingen of onnodige fouten en kun je met plezier en een gerust hart op reis. Denk hierbij ook aan de geldzaken, alle reisdocumenten en visa, het vervoer, verdere accommodatie en levensmiddelen. Houd ook rekening met de cultuur en de taal en probeer je van te voren in te lezen om volledig voorbereid te zijn en zonder al te veel stress naar het oosten te kunnen vertrekken.

Het klimaat in Thailand

Bij de voorbereiding van een reis naar Thailand is een belangrijk punt de reistijd, aangezien Thailand een heel ander klimaat dan Nederland heeft; het land heeft er zelfs drie. Zo is er het tropisch moessonklimaat in het zuiden van Thailand, ook wel het koele seizoen genaamd. Het tropisch savanneklimaat vind je in het noorden van Thailand en andere kleinere gebieden vallen soms net onder het tropische regenwoudklimaat. De beste periode om een reis naar Thailand te maken is van november tot maart. Er valt dan gemiddeld weinig regen en de temparaturen zijn aangenaam, zo tussen de 25 en 30 graden. De zwaarte van de moessonperiode verschilt elk jaar en dus is het moeilijk te voorzien of je veel last zult hebben van de regen. Zorg er dus voor dat je altijd een regenjas bij je hebt, deze kun je vinden op de webshop campz.nl waar je ook eenvoudig andere benodigdheden voor de reis kunt vinden.

Tags:

Reageren