Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


De mooiste stranden van Thailand

De mooiste stranden van Thailand

Thailand is rijk aan allerlei culturele schatten. Zo is er in een groot deel van Thailand ongerepte natuur, de meest prachtige koraalriffen en mooiste stranden te bewonderen. Over de stranden van Thailand valt nog veel meer te vertellen. Thailand heeft volgens velen de beste stranden in de wereld. Omdat een groot deel van het land omringd is door verschillende wateren zijn er ontzettend veel stranden te vinden. In dit artikel lichten we drie uiteenlopende stranden uit in Phuket, Krabi en Hua Hin.

Drukte vs. rust, Phuket en Krabi

Op het eiland Puhket, een stukje land dat als het waren aan het vaste land ‘hangt’ is het Patong strand te vinden. Dit strand is het grootste strand van het eiland Phuket en ook het meest populaire strand van het land. Met een brede kustlijn, zacht wit strand, warm prachtig blauw water, verschillende bezienswaardigheden en velen accomodaties, restaurants en winkels op loopafstand. Het is bijna onmogelijk om je hier te vervelen. Het bruisende nachtleven zorgt ervoor dat een grote feestende menigte hier elk jaargetijde te vinden is en ook de jetski’s, zweefvliegtuigen en geklets van alle mensen houden hier het volume overdag op peil. Daarom is dit strand minder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een kalm strand met weinig actie, spanning of toerisme. Om rust en kalmte te vinden kan men beter het Railay strand in Krabi bezoeken.


Krabi is vooral bekend vanwege de mooie natuur strand en de zee. Dit is ook niet zo gek. Het strand is technisch gezien onderdeel van het vaste land, toch is het Railay Beach strand alleen per boot bereikbaar en geeft het een ‘onbewoond eiland gevoel’ dat je niet snel zult vinden op andere strandbestemmingen. Hier kun je rustig zwemmen in de helderblauwe zee, heerlijk rondparaderen in de nieuwste zomerse schoenen op dit prachtige zandstrand en geniet van de omgeving. Afgezien van rotsklimmen, zwemmen en snorkelen is er niet veel meer te doen dan luieren en van de omgeving genieten. Een perfect eiland voor rustzoekers.

Familievriendelijk

Dan is er nog het ‘vriendelijke’ Hua Hin Beach in Hua Hin, dat aan de Golf van Thailand ligt. Dit strand is erg populair onder de lokale bevolking en internationale bezoekers en door de vlakke stukken van het strand ook zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Op het strand bij Hua Hin heb je ook de mogelijkheid om een rustig tochtje op een paard te maken en voor kitesurfers is Hua Hin ook zeer geschikt, gezien het ondiepe water en de goede wind die er meestal waait.

Tags:

Reageren