Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Illegale olifanten vangst wordt aangepakt

Illegale olifanten vangst wordt aangepakt

Thailand gaat illegaal gevangen olifanten opsporen, die vaak worden ingezet bij toeristenshows en tochten. Onlangs werden zeker zestien olifanten door de Thaise autoriteiten ontdekt in drie provincies in het zuiden van Thailand, die in het wild waren gevangen. De olifanten zijn door de autoriteiten in beslag genomen.


De dieren worden veelal in het wild gevangen, o.a. in buurland Myanmar, om vervolgens de grens over te worden gesmokkeld en vervalste certificaten te krijgen. In Thailand treden ze op in shows voor toeristen of worden ze gebruikt voor ritjes op de rug van de dieren.


Sinds de jaren ’70 is het in Thailand verboden om wilde olifanten te vangen. Olifanten die in gevangenschap zijn geboren dienen vanaf hun 8e jaar in het bezit te zijn van een certificaat. Dierenorganisaties zijn blij dat Thailand de illegale praktijken met olifanten nu serieus gaat aanpakken, maar wijzen er ook op dat het slecht gesteld is met de Aziatische olifant, die ernstig wordt bedreigd. Er leven naar schatting nog rond de 40.000 Aziatische olifanten op de wereld, waarvan zo’n 2.000 in het wild in Thailand.


Eerder deze maand gaven enkele Nederlandse reisorganisaties aan dat zij niet langer de ritjes op olifanten in hun reisprogramma’s opnemen.

Tags:

Reageren