Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


Wat Arun stoepa wordt drie jaar gesloten

Wat Arun stoepa wordt drie jaar gesloten

De stoepa van Wat Arun, de tempel van de dageraad, zal vanaf dinsdag 24 september voor drie jaar worden gesloten om renovaties te ondergaan.


De aangekondigde reparatie en renovatie werkzaamheden aan de stoepa zijn de meest omvangrijke in de afgelopen 14 jaar. In het verleden bleef de stoepa tijdens werkzaamheden open voor bezoekers. Nu wil de tempel aan de Tourism Authority of Thailand vragen om een vier meter hoge kopie van de stoepa te bouwen die bezoekers kunnen bezoeken tijdens de drie jaar durende renovatie.


Voor de renovatie zullen de oorspronkelijke tegens van de 81,85 meter hoge stoepa worden gebruikt, die bij de renovatie in 1999 werden verwijderd. De renovatie zal worden uitgevoerd door de afdeling Beeldende Kunsten. Ook zullen zij onderzoek doen naar de fundering van de stoepa.


Rondom de stoepa zullen nieuwe stijgers geplaatst worden die het monument niet aanraken en dus geen schade toe brengen. Het werk zal worden afgelegd in drie fasen: in 2013 wordt begonnen met het zuid- en noordwesterlijke kant van de stoepa en ook de kleinere stoepa’s op het zuiden en westen en in 2014-2015 zullen de werkzaamheden zich verplaatsen naar de zuid- en noordoosterlijke kant van de stoepa met de kleinere stoepa’s op het oosten en noorden.


Komende dinsdag zal er een speciale zegeningsceremonie plaatsvinden om 15:00 uur, waarna de stoepa gesloten zal worden. Er zullen borden geplaatst worden om toeristen te waarschuwen op de sluiting. Het is wel mogelijk om de stoepa vanaf een afstand te bewonderen tijdens de renovatie.


Reageren