Alle reizen in één overzicht, Uitgebreide reisgids, Nieuws & achtergronden


‘Freedom to Walk’ project tegen mensenhandel

‘Freedom to Walk’ project tegen mensenhandel

In november 2012 liep een groep vrijwilligers van over de hele wereld van Bangkok naar Myanmar om namens het ‘Freedom to Walk‘ project geld en aandacht te vragen voor de wereldwijde inspanningen tegen mensenhandel. Het project was een groot succes en daarom heeft de DREAM Project Foundation besloten om er dit jaar een vervolg aan te geven.


Op zaterdag 9 november zal de start van de tweede Freedom to Walk tocht zijn om 8:00 uur bij de Ananta Samakhon Throne Hall in Bangkok. Het evenement duurt vijftien dagen en gaat over een afstand van 290 kilometer. Men hoopt hiermee ten minste $100.000 op te halen om vijf verschillende organisaties te steunen die zich inzetten tegen mensenhandel. Tijdens de tocht zullen de deelnemers de ochtend gebruiken om zo’n zes uur te lopen en ‘s middags zullen zij meer inzicht krijgen in de mensenhandel in de wereld.


Per dag zullen de wandelaars zo’n 25 tot 30 kilometer afleggen. De route zal gaan via Nonthaburi, Nakhon Pathom, Kanchanaburi en zal eindigen bij de Three Pagodas Pass aan de grens met Myanmar op 24 november.


Er zijn dit jaar vijf organisaties uitgekozen die gesteund worden met dit initiatief. Het gaat hierbij om het SAGE Project en The Bay Area Anti Trafficking Coalition uit de Verenigde Staten, het Pimali Project uit Thailand, Unseen uit het Verenigd Koninkrijk en de DREAM Project Foundation uit zowel de V.S. en Thailand.


Je kunt je nog steeds aanmelden om mee te lopen met Freedom to Walk, voor zowel de hele afstand als kortere delen van de route. Kijk voor meer informatie op www.freedomtowalk.org.


Reageren